Branding, huisstijlen en logo's Portfolio

Project: Huisstijl 6FM
Klant: 6FM
Tools: Illustrator, Photoshop, Indesign

Opdracht: verzorg een logo ontwerp en een huisstijl ontwerp voor het regionale radiostation voor Huizen, Blaricum, Eemnes, Laren en ontwikkel op basis van de huisstijl een marketingcampagne om de naamsbekendheid van de zender te vergroten. De huisstijl moet onder andere bestaan uit ontwerpen voor briefpapier, visitekaartjes, compliment cards, een flyer, brochure, poster ontwerpen en spandoek ontwerpen.

Uitwerking: 6FM is de regionale publieke radiozender voor Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (ook te ontvangen in de rest van ’t Gooi). Naast de radiozender heeft 6FM een drukbezochte internetsite en een TV kanaal, 6FM TV. Om de bekendheid van de zender te vergroten ontwikkelde Mr.Nelson design een herkenbaar logo en huisstijl. Voor het logo is bewust niet gekozen om een 6 uit een bestaand lettertype als basis te gebruiken. Om het logo een grote onderscheidendheid te geven is een strakke, eenvoudige maar zeer herkenbare 6-vorm ontwikkeld. De herkenbaarheid wordt verder versterkt door onder andere het gebruik van een herkenbaar en fris kleurenpalet en een beeldtaal bestaand uit ronde vormen.

De twee onderscheidende factoren van 6FM zijn de unieke muziekmix met veel variatie en het brengen van regionaal nieuws en informatie. Voor de marketingcampagne is gekozen om deze kernwaarden zo helder mogelijk weer te geven, omdat de campagne gericht is op mensen die het station nog niet kennen, of nog niet luisteren. De slogan ‘Jouw muziek, nieuws uit je achtertuin’ is kort, krachtig, to the point en lekker duidelijk. 6FM maakt als publieke omroep radio voor een zeer brede doelgroep. Om toch alle doelgroepen aan te spreken worden in het fotomateriaal van de campagne de verschillende doelgroepen weergegeven.

De huisstijl werd uitgewerkt in verschillende uitingen: briefpapier ontwerp, visitekaartjes, compliment cards, verschillende poster ontwerpen, flyer ontwerp, banners, spandoeken, website en meer.

Huisstijl
Een huisstijl vormt samen met het logo de basis van de branding van uw bedrijf. Of het nu gaat om een visitekaartje of een briefpapier, een brochure of een flyer, het is vaak de eerste kennismaking van potentiƫle klanten met uw bedrijf. Goed uitgevoerd zorgt een huisstijl voor een eenduidige, herkenbare en professionele uitstraling. Met een sterke, consequent toegepaste huisstijl zult u eerder het vertrouwen winnen van potentiƫle klanten. Daarnaast zorgt een huisstijl dat u zich kunt onderscheiden van uw concurrentie.

Ook als u al een logo heeft kunt u bij Mr.Nelson terecht voor de uitwerking van dit logo in een compleet huisstijl ontwerp. Heeft u al een logo ontwerp en/of huisstijl, maar kunnen deze wel een opfrisbeurt gebruiken? Wilt u dat er eens kritisch wordt gekeken of uw huisstijl ontwerp wel helpt om uw communicatiedoelen te bereiken? Mr.Nelson bespreekt graag de mogelijkheden met u.

Vraag een offerte aan

Kijk hier voor een overzicht van meer logo’s huisstijlen en branding

Huisstijl ontwerp 6FM overzicht, briefpapier, visitekaartjes, cd-hoes, compliment card

Huisstijl ontwerp 6FM closeup briefpapier, visitekaartjes

Brochure ontwerp 6FM huisstijl, flyer

Bedrijfsbrochure ontwerp huisstijl 6FM

Grafisch ontwerp brochure, huisstijl 6FM, binnenwerk

Poster ontwerp huisstijl 6FM marketingcampagne abri

Banner ontwerp huisstijl 6FM

Spandoek ontwerp huisstijl 6FM

Huisstijl ontwerp 6FM bedrukte kleding met logo, jas

Ontwerp huisstijl 6FM microfoonblokje

Huisstijl ontwerp 6FM, bedrukte kleding, polo met logo

Huisstijl ontwerp 6FM, bedrukte kleding, polo met logo, voorkant

Website ontwerp, webdesign, huisstijl 6FM

Huisstijl ontwerp 6FM sticker met logo

Grafisch ontwerp leaflet, flyer, 6FM huisstijl, stapel