Branding, huisstijlen en logo's

Project: Logo en huisstijl Breenstorm
Klant: Breenstorm Automatisering
Tools: Illustrator, Indesign

Opdracht: Communiceer in het ontwerp van het logo en de huisstijl van Breenstorm de onderscheidende eigenschap van dit automatiseringsbedrijf.

Uitwerking: Automatiseringsbedrijven hebben vaak moeite om op een heldere manier te communiceren met klanten. Er ontstaan misverstanden doordat veelal wordt gedacht vanuit de techniek.

Breenstorm Automatisering uit Huizen levert oplossingen op maat, gedacht vanuit de gebruiker. Door de eindgebruiker en zijn behoeften centraal te zetten maakt Breenstorm IT ‘menselijk’. Hierbij wordt gecommuniceerd in begrijpelijke taal, en worden technische vaktermen zoveel mogelijk vermeden, ofwel duidelijk uitgelegd. Op die manier kan effectief worden gecommuniceerd, waardoor de klant weet waar hij aan toe is, en krijgt wat hij verwacht.

‘IT menselijk maken’ is het centrale thema in de huisstijl. Van digitaal/technisch (in het logo weergegeven als de digitale blokjes in het woord Breen) naar de persoonlijke, menselijke uitstraling van het woord Storm.

Huisstijl
Een huisstijl vormt samen met het logo de basis van de branding van uw bedrijf. Het is vaak de eerste kennismaking van potentiƫle klanten met uw bedrijf. Goed uitgevoerd zorgt een huisstijl voor een eenduidige, herkenbare en professionele uitstraling. Met een sterke, consequent toegepaste huisstijl zult u eerder het vertrouwen winnen van potentiƫle klanten. Daarnaast zorgt een huisstijl dat u zich kunt onderscheiden van uw concurrentie.

Ook als u al een logo heeft kunt u bij Mr.Nelson terecht voor de uitwerking van dit logo in een complete huisstijl. Heeft u al een logo en/of huisstijl, maar kunnen deze wel een opfrisbeurt gebruiken? Wilt u dat er eens kritisch wordt gekeken of uw huisstijl wel helpt om uw communicatiedoelen te bereiken? Mr.Nelson bespreekt graag de mogelijkheden met u.

Vraag een offerte aan

Kijk hier voor een overzicht van meer logo’s, huisstijlen en branding

Huisstijl ontwerp Breenstorm overzicht

Ontwerp enveloppen en briefpapier Breenstorm

Huisstijl Breenstorm beeldmerk

HBriefpapier ontwerp Breenstorm closeup

Visitekaart ontwerp Breenstorm