Branding, huisstijlen en logo's

Project: Huisstijl Mr.Nelson design
Tools: Photoshop, Illustrator, Indesign

Opdracht: Als creatief bureau moet je zelf natuurlijk ook een sterke huisstijl hebben.

Uitwerking: Voor de uitstraling werden de kernwaarden in de visie van Mr.Nelson vertaald naar een opvallende huisstijl. Het logo is opgebouwd uit de drie grafische basisvormen, het vierkant, de driehoek en de cirkel, om het element ‘grafische vormgeving’ te verbeelden. In de vormentaal komen de drie basisvormen steeds weer terug als verbindend element. Er werd gekozen voor een opvallend kleurenpalet om te onderstrepen dat Mr.Nelson zoekt naar niet voor de hand liggende oplossingen, maar ook graag buiten de gebaande paden loopt.

Communicatie is verhalen vertellen en het door middel van sfeer oproepen van gevoel. Op deze manier zal een boodschap beter opgepikt en onthouden worden. Het beeldmateriaal in de huisstijl ondersteunt deze visie. Er wordt gebruik gemaakt van oude foto’s met karakter, foto’s waar een verhaal of een bepaalde sfeer in zit, foto’s die een reactie oproepen, die iets met je doen.

Huisstijl
Een huisstijl vormt samen met het logo de basis van de branding van uw bedrijf. Het is vaak de eerste kennismaking van potentiƫle klanten met uw bedrijf. Goed uitgevoerd zorgt een huisstijl voor een eenduidige, herkenbare en professionele uitstraling. Met een sterke, consequent toegepaste huisstijl zult u eerder het vertrouwen winnen van potentiƫle klanten. Daarnaast zorgt een huisstijl dat u zich kunt onderscheiden van uw concurrentie.

Ook als u al een logo heeft kunt u bij Mr.Nelson terecht voor de uitwerking van dit logo in een complete huisstijl. Heeft u al een logo en/of huisstijl, maar kunnen deze wel een opfrisbeurt gebruiken? Wilt u dat er eens kritisch wordt gekeken of uw huisstijl wel helpt om uw communicatiedoelen te bereiken? Mr.Nelson bespreekt graag de mogelijkheden met u.

Vraag een offerte aan

Kijk hier voor een overzicht van meer logo’s huisstijlen en branding.

Huisstijl ontwerp Mr.Nelson design overzicht

Huisstijl ontwerp Mr.Nelson design envelop

Huisstijl ontwerp Mr.Nelson design briefpapier en envelop

Huisstijl ontwerp Mr.Nelson design cd hoes ontwerp