Huisstijl Bean There

 

Opdrachtgever: Bean There
Plaats: Diemen
Opdracht: Logo en huisstijl ontwerp

Bean There is een Surinaams eetcafé in Diemen. In verband met de herpositionering van de zaak was een nieuwe huisstijl gewenst die beter aansloot bij de nieuwe koers. In het oude logo was een koffiekop prominent aanwezig, wat teveel de nadruk legde op Bean There als koffie/lunchroom. Bean There ontwikkelt zich echter meer naar Surinaams eetcafé.

Vooral belangrijk was om het huisgemaakte en gezonde van de gerechten in deze stijl te benadrukken, evenals de warme Surinaamse sfeer. De warmte is terug te zien in het bestek dat in het logo de zon vormt. Na ontwerp van het nieuwe logo werd de huisstijl verder uitgewerkt met een patroon, bestaande uit verschillende handgetekende elementen rondom de kernwaarden en het assortiment van Bean There. Woorden als ‘gezond’, ‘huisgemaakt’, ‘lekker’, maar ook items van de menukaart, zoals de ‘Big Bean Burger’, ‘Sappen en smoothies’ en ‘Roti’ en Surinaamse elementen komen terug in dit basis artwork.  Niet alleen werd dit ontwerp levensgroot en beeldbepalend op de muur in de zaak aangebracht, maar wordt het ook in alle uitingen als herkenbaar beeld gebruikt.

In de nieuwe huisstijl werden vervolgens allerlei uitingen ontworpen zoals visitekaartjes, menukaarten, flyers, bestellijsten, maar ook ontwerp van koffiebekers, posters en papieren tassen.

  • Categories
    Illustraties, Logo's en huisstijlen, Print/drukwerk
  • Client
    Opdrachtgever: Sotto Pizza
Muurschildering Bean There Diemen schetsen
Bean There huisstijl beeldBean There huisstijl handgetekende beeldtaal ontwerptaal ontwerp
Muurschildering in progress Bean There Diemen
Muurschildering lunchroom Bean There Diemen
Muurschildering restaurant Bean There Diemen
Ontwerp visitekaartjes lunchroom Bean There Diemen
Menukaart ontwerp Bean There Diemen
Poster ontwerp aanbieding broodjes Bean There Diemen
Bean There koffiebeker belettering ontwerp
Beaan There papieren tas belettering ontwerp kraft

Vergelijkbaar werk