Huisstijl Kindervakantieweek

 

Opdrachtgever: KVW Huizen
Plaats: Huizen
Opdracht: Huisstijl ontwerp

De Kindervakantieweek is al jaren een bekende naam in Huizen. Elk jaar organiseert de stichting een vakantieweek voor kinderen die om financiƫle redenen niet op vakantie kunnen. Tijdens deze week worden er door de KVW, die geheel draait op vrijwilligers, diverse activiteiten georganiseerd om de kinderen een onvergetelijke week te bezorgen. Omdat het bestaande logo inmiddels gedateerd was en er verder geen huisstijl was kwam de stichting terecht bij Mr.Nelson om een professionaliseringsslag te maken. Een duidelijk herkenbare stijl met een speelse, maar professionele uitstraling moest zorgen dat de Kindervakantieweek zich duidelijker en herkenbaarder kon gaan profileren.

Het oude logo was een afbeelding van een clowntje dat sterk verankerd was in de organisatie. De clown vormde dus het uitgangspunt. Mr.Nelson zorgde voor een nieuwe, gestyleerdere afbeelding van het clowntje als beeldmerk. Dit werd aangevuld met een handgetekend woordmerk. Belangrijk verbindend element binnen de huisstijl vormt het handgetekende patroon, dat in alle uitingen terugkomt. Het leuke van dit patroon is dat het elk jaar is aan te passen met elementen uit het jaarthema.

Na de eerste fase verzorgt Mr.Nelson als sponsor van de KVW nog steeds elk jaar alle uitingen. Denk aan ontwerpen van visitekaartjes, posters, handgetekende illustraties, vlaggen en banners en T-shirts.

  • Categories
    Illustraties, Logo's en huisstijlen, Print/drukwerk
  • Client
    Opdrachtgever: Kindervakantieweek Huizen
Logo ontwerp Kindervakantieweek Huizen
Handgetekende illustratie Kindervakantieweek Huizen
Handgetekende illustratie Kindervakantieweek Huizen 2
Handgetekend patroon schets closeup KVW Huizen 2017
Schetsboek schets patroon handgetekend KVW Huizen 2017
Kindervakantieweek Huizen handgetekend patroon 2 huisstijl
Kindervakantieweek Huizen handgetekend patroon huisstijl
Ontwerp visitekaartjes KVW Huizen
Ontwerp advertentie poster driehoeksbord Kindervakantieweek Huizen
T-shirt logo ontwerp Kindervakantieweek Huizen
Facebook headerontwerp Kindervakantieweek Huizen in scherm2

Vergelijkbaar werk